Kükürt Sivilceye İyi Gelir mi?
Kükürt, sivilce üzerinde nasıl bir etki bırakıyorsa bugün kozmetik sektörünün vazgeçilmez bir ham maddesi oluyor. Cilt bakımında, sivilce tedavisi için kükürt kullanımı eski çağlardan süregelen bir yöntemdir. Konuyu açalım..
Kükürtün Cilde Faydaları
Akne ya da sivilce, adına her ne dersek diyelim, özellikle ergenlik dönemlerinde başlayıp (bkz. ergenlik sivilceleri), hayatımız boyunca zaman zaman vücudumuzun farklı yerlerinde çıkarak canımızı sıkan ve oldukça rahatsızlık veren bir sorun olmuştur sivilceler (örn. göğüs sivilceleri). Ne var ki kimi zaman ilaç tedavisi ile kimi zaman ise bitkisel kürlerle, birbirinden farklı cilt maskeleri ya da yöntemlerle geçirmeye çalışsak da, geçmemiş, üzerine daha da artmıştır.
Peki sivilce tedavisinde neden kükürt kullanmayı denemiyoruz? Neden olmasın? daha iyi bir soru gibi gözüküyor.. Çünkü kükürt, sivilce tedavisinde insanlığın bilinen en eski yöntemidir aslında.. Buna inanmak zor olabilir. Ancak ne var ki, geçerli bir tespit! Kükürt ile sivilcelerden nasıl kurtulacağınızı ve sivilce tedavisine dair kükürdün tüm gerçeklerini bu yazımızda paylaşıyoruz..
Kükürt Nerelerde Kullanılır?
Kükürt özellikle cilt problemleri tedavisinde geniş bir alanda kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra, kepek, dermatit ya da egzama, sedef ve siğil gibi cilt hastalıklarında kükürt, tarihten bu yana tedavi yöntemi olarak tercih edilmiş ve günümüzde de sıklıkla kullanılmaktadır.
Reçetesiz olarak satılan birçok cilt ilaçlarının, kükürt içerdiğini görmek mümkün.. Günlük yüzünüzü yıkadığınız, cildinize iyi gelen ya da doktorunuz tarafından cildiniz için önerilmiş birçok sabun da, büyük olasılıkla kükürt içerir. Sıklıkla kullanılan bir diğer kullanım alanı ise şampuanlardır. Kükürt, kaşıntılara ve saç diplerindeki yaralara iyi gelir. Özellikle kepek oluşumunda etkilidir. Kepek oluşumuna neden olan saç derisi rahatsızlıklarını en aza indirir.
Kükürtün Sivilcelere Etkisi;
Kükürt, problemli cilde uygulandığında, o bölgedeki yağları kurutur ve cildin pH düzeyinin korunmasını sağlar. Ayrıca problemli bölgede döküntülere ve soyulmalara neden olur ki; bu asla kötü bir şey değil. Eğer akne varsa, aslında iyi bir şey. Kükürt böylece, akne yani sivilce tedavisinde, gözeneklerin tıkanmasını engelleyerek, yağ bezleri tarafından üretilen yağı azaltır.
Eğer içinde kükürt bulunan bir ürün kullanıyorsanız, etiket üzerindeki talimatları dikkatli okuyun.. Bazı ürünler gece ya da hatta bütün gün etkili olabilir. Ayrıca ciltte fazla kalması da bazen sağlıklı olmayabilir. Cilde sürülen bir maske, krem ya da ilacın, 10 dakikada ya da daha kısa bir sürede durulanması gerekir.
Genel bir kural olarak, içinde kükürt bulunduran bir ürünü, 3 günde bir olarak ve sadece bir defa kullanmak, kükürt kullanımı için idealdir..
Bir diğer hatırlatma ise, alacağınız kükürtlü ürün (sabun, krem, sprey…) aşırı katkı maddeli olmasın. En doğalını, katkısız olanını seçin. Kimyasallardan cildinizi korumaya hep özen gösterin.
KadınlaHerşey.com
Neden Organik Kozmetik Ürünleri Kullanmalıyız?
Kozmetikler insan dış görünüşünü farklılaştırmak ve güzelleştirmek amacıyla kullanılmaktadır Kozmetik sınıfından Vücudumuza ne sürersek aslında onu bir bakıma “yemiş” de oluyoruz. Çünkü cildimize sürdüğümüz her şey,canlı hücrelerden oluşan cilt tarafından emilmekte ve kana hızla karışmakta . Kullanış olduğumuz Kozmetikler her kullanımda sistemine girer. Spreyler, parfümler ve pudralar solunum yoluyla, dudak ürünleri yutularak, göz çevresi için pazarlanan ürünler de o bölgedeki ince deri ve mukoza tarafından emilerek… Kullandığınız kozmetik ürünlerinin %60’ı cildimiz tarafından emilerek dolaşım sistemimize karışmaktadırlar . Kamuoyunda kozmetik kullananlar arasında yapılan Araştırmalar kadınların cildinin her yıl kullanılan ürünler sebebiyle yaklaşık 2 kg kadar kimyasal madde emdiğini ortaya koymuştur. Bu yüzden organik kozmetik kullanmak , aslında kendi vucut sağlığımızı da korumak anlamına gelmektedir.
Örnek verecek olursak şampuan ve sabunlarda zengin köpük, temizlik kokusu ve uzun raf ömrü genellikle yüzey-aktif sentetik kimyasallar tarafından sağlanmakta. Kozmetik ürünlerde kullanılan nemlendiriciler çoğunlukla petrol türevi jelatin benzeri bir madde olan petrolatum gibi kimyasallar içerir, aynı kremlerde kullanılan ve cilde kadife gibi bir yumuşaklık veren silikon bazlı dimethicone gibi.maddelerdir
comyonet.net/organik-kozmetik-urunlerini-neden-kullanmaliyiz/