Kadınla Herşey

Kolesterole Ne İyi Gelir?

Kolesterole Ne İyi Gelir?

Kolesterol yüksekliği ve ilaç kullanımı ile ilgili tartışmalar her geçen gün artarken, bu tartışmaların etkisi ile bazı hastalarda ilaç kullanımına karşı direnç oluştuğu bilimsel olarak gözlemlenen bir olgudur. Kolesterol yüksekliği günümüzde en önemli sağlık sorunları arasında. Dünyada ve ülkemizde ölüm nedenleri arasında başı çeken kalp hastalıkları için hazırlayıcı faktörlerin de başında geliyor. Ancak beslenme alışkanlıklarınızda yapacağınız birkaç değişiklik ile kolesterolü düşürmek mümkün. Doğa bu konu da bize karşı o kadar zenginki.. Bin bir çeşit besin, meyve, sebze hepsi adeta kolesterol düşmanı!

İşte kolesterolü düşürmek için yememiz gereken besinler;

 

  • kolesterolKeten tohumu; Kolesterol tedavisinde en çok kullanılan bitkilerden biri olan keten tohumu, iki ay boyunca düzenli olarak günde 1 yemek kaşığı öğütülmüş olarak tüketildiğinde, kolesterol değerlerinin düşmesinde oldukça fazla etki sağlıyor.

 

 

 

  • kolesterolGünde 2-3 fincan alıç çayı; Tam anlamıyla kalp ve damar dostu olan alıç, C vitamini açısından da oldukça zengin bir bitki. Özellikle kötü kolesterol düzeyinde 2 aylık bir tedavi sonrası, kolesterol seviyesinde düşmelere sağlıyor. Günlük içeceğiniz 2-3 fincan alıç çayı sayesinde, kolesterolü düşürmeniz mümkün.

 

 

  • Gkolesterolünde 2 fincan adaçayı; Mide ve bağırsak dostu adaçayı, kolesterolün düşmesinde oldukça etkili. Günlük 2 fincan adaçayı içerek, kolesterol seviyenizi aşağılara çekebilirsiniz. Ancak dozunda içmek oldukça önemli. Çünkü piyasada bulunan bazı adaçayı türlerinin yüksek miktarda kullanılması, karaciğerde yan etkiler oluşturabilmektedir.

 

 

kolesterol

  • Yulaf ve arpa; Yulaf ve arpa içeriğindeki bolca lif ile bilinen besinlerdir. Lif açısından zengin olan yulaf ve arpadan günlük 30-40 gram tüketmek, hem kolesterolü düşürmede hem de bağırsak tembelliğinde fayda sağlamaktadır.

 

 

  • kolesterolBitter çikolata; Şaşırmayın! Evet çikolata yiyerek de kolesterolü düşürmek mümkün! Ancak dikkat edilmesi gereken iki nokta var :Bunlardan ilki yediğiniz çikolatanın kesinlikle bitter olması ve  tercihen kakao oranının %70’in üzerinde olması gerekiyor. İkinci önemli nokta ise günde sadece 5-7 gram tüketilmesi gerekli!

 

 

  • kolesterolÜzüm çekirdeği; Yaşlanmayı geciktiren ve antioksidan özelliği olan üzüm çekirdeği ile kolesterol düzeylerini düşürmek mümkün. Günlük alacağınız 150-300 gram arası üzüm çekirdeği sayesinde, kolesterol değerlerini düşürebilirsiniz. Doğal yoldan tüketmek isteyenler günde bir avuç çekirdekli kuru üzüm ya da bir porsiyon çekirdekli taze üzüm yemesi kolesterol değerlerinin düşmesi için yeterli olacaktır.

 

 

  • kolesterolBir avuç ceviz ve badem; Bitkisel omega 3 açısından zengin olan ceviz ve badem, günlük taze olarak tüketildiğinde kolesterol düzeylerinde oldukça düşüş sağlıyor. Günlük önerilen miktar 30 gram.

 

 

 

  • kolesterolKişniş; Aşotu olarak bilinen ve et yemeklerini tatlandıran bu baharattan günlük 1-2 çay kaşığı kullanılması ile kolesterol seviyelerinde azalma sağlanabiliyor. Kişniş otunun bilinen yan etkisi ise; tansiyon düşürücü özelliği nedeniyle, fazla tüketilmesi halinde baş dönmesi ve unutkanlığa neden olması.

 

 

  • kolesterolBalık; Kolesterol düşürücü etkisi en çok bilinen besinlerden biri balık yağıdır. Bu nedenle sofralardan eksik edilmemesi gereken bir besindir. Günlük 500-1000 mg tüketilmesi ile kolesterol değerleri dengelenebiliyor. Omega 3 bakımından en zengin balıklar ise somon ve ton balığı.

 

 

 

  • kolesterolBir su bardağı kefir; Kemikleri güçlendirip, vücudu hastalıklara karşı korumanın yanında düzenli tüketildiğinde kolesterol değerlerinde düşüş sağlar. Her gün düzenli olarak içeceğiniz bir bardak kefir ile kolesterolü düşürebilirsiniz.

 

 

 

Not: Önerilen her bir besin, günlük birlikte tüketilebiliyor. Ancak bazılarının etkisi benzer olduğundan tercih birisinden yana kullanılmalı. Örneğin alıç çayı ya da adaçayından biri tercih edilmelidir. Ayrıca önemli olan bir diğer nokta da bu besinler alınırken, kolesterol ilaçlarının bırakılmaması ve ilaçlara devam edilmesidir. Doktorunuzun tavsiyesi olmadan kolesterol ilacını kesmek ya da dozunda değişiklik yapmak ciddi risklere neden olabilmektedir.

 

KadinlaHersey.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Kaynak gösterilerek alıntılama yapılabilir. Kadinlahersey.com