Kadınla Herşey

Göz Sulanması

Göz Sulanması

Bu yazımızdagöz sulanması nedir, göz sulanması nasıl ve neden olmaktadır, göz sulanmasını önlemek için neler yapabiliriz?’ bu konular hakkında kısaca bilgi vermekteyiz. Gözümüzde gözün yapısını koruyan ve göze kayganlık hissini veren, ayrıca berraklığını veren madde gözyaşıdır ve sabit bir hızda üretilir. İşte bu hızın dengesizleştiği durumlarda gözümüzde fonksiyonel bir bozulma olmuş olur.

Gözyaşının normalden az üretildiği zamanlarda gözümüzde kuruluk olmakta ve batma hissi hissedilmektedir. Bunun tam tersi bir halde gözün gözyaşının üretim hızı fazla olduğu zamanlarda gözyaşı kapaklardan taşar ve bu olaya göz sulanması denilir.

Göz yaşarmasının bazı nedenleri ve sonuçları bulunmaktadır;

  • Göze giren yabancı cisimler,
  • Göz ve göz kapağı bozuklukları,
  • İltihaplanma, nezle,
  • Gözyaşı torbalarının yapısal ve fiziki bozukluğu,
  • Çocuklarda sık olan glokom rahatsızlığı ile gözyaşı kanallarının biçimsizliği veya tıkanması sonucunda gözyaşı taşmaları olur ki buna göz sulanması deniyor.

 

Gözyaşının fazla olduğu dönemlerde göz kapaklarından sızmasıyla göz sulanması rahatsızlığı ortaya çıkar.

Göz sulanması nasıl geçer?

Tedavisinden bahsedecek olursak; öncelikle gözde sulanmanın ne ile ilgili olduğunun tespit edilmesi gerekiyor. Yukarıda yazdığımız sebepler dahilinde bir sıkıntıdan dolayı gözde sulanma meydana geliyorsa yani iltihaplar, kanalların tıkanması, glokom, yabancı cisim kaçması gibi sebeplerden dolayı oluyorsa kanal tedavileri ile çözüm bulunmaya çalışılırken; glokom varsa ona göre gözün kendisine uygulanacak tedbirler bulunur.

Gözün sulanmasında gözyaşı torbalarının yapısal ve fiziki bozukluğu da etkilidir. Dikkat etmemiz gereken durumlara bakacak olursak;

goz-sulanmasi

  • Gözlerimizi sürekli ellerimizle veya mendille silmemiz büyük bir ihtimalle mikropların çoğalmasına yardımcı olur bu yüzden gözyaşımızın yanağımıza düşmesini beklemeli ve öyle silmeliyiz.

 

  • Çok yoğun taşma olan gözyaşı olaylarında silme işlemi gözün üzerinde değil de yanakların üzerinde yapılmalıdır.

 

  • Gözleri mendille veya elle silmek çok tehlikeli olabileceği gibi gözün iltihap kapmasına sebep olabilir.

 

  • Bir de soğuk veya sıcak havalarda rüzgardan etkilenen ve sulanan gözler de vardır. İşte bu özellikteki göz yapıları için uygun gözlük önerilir.

 

  • Son olarak ayrıca verebileceğimiz tavsiyemiz de şudur; güneşli havalardan etkilenen ve sulanan gözlerde güneş ışığından etkilenmemesi için iyi bir cama sahip güneş gözlüğü kullanılması gerekir.

 

Evet, bu yazımızda anlattıklarımızın her biri gözümüzdeki sulanmanın ne şekilde olduğu ve gözdeki yaşarmaların ne şekilde geçeceğine dair çareleri anlatmaktadır. Günlük yaşantımızda bazı ufak şeylere dikkat ederek göz sağlığımızı çok daha iyi koruyabiliriz.

 

KadinlaHersey.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Kaynak gösterilerek alıntılama yapılabilir. Kadinlahersey.com