Kadınla Herşey

Diş Ağrısı Neden Olur?

Diş Ağrısı Neden Olur?

Diş ağrısı, kişinin yaşamı boyunca birçok kez başına gelen ve kişiye hem ağrısı hem de etkileri ile oldukça fazla rahatsızlık veren, sıkıntılı bir sorundur. Genellikle dişin çürümesinden ve ya diş etlerinin iltihaplanması gibi sebeplere bağlı olarak ağrı oluşabilmektedir. Fakat halk arasında ilk başta diş ağrısı önemsenmez ve ağrı kesici ilaçlar içilerek geçirilmeye çalışılır. Ancak, ağrıda artık dayanılmayacak duruma gelindiği zaman diş hekimine başvurulur. En yanlış olan uygulama da budur. Bu durum, hem diş sağlığının her geçen gün daha kötüye gitmesine neden olur, hem de bilinçsizce kullanılan ağrı kesiciler sağlığı olumsuz etkileyebilir.

Diş ağrısı neden olur?

Diş ağrısı, genelde dişin çürümeye başlaması ile başlayan bir sancıdır. Ağzın içinde oluşan bakteriler, yemek artıkları ile birleştiği zaman diş minesini olumsuz olarak etkilemekte ve çürümesine neden olmaktadır. Zamanında müdahale edilmeyen dişler kaybedilebilir. Diş ağrısı genel de zonklayarak meydana gelen dayanılması çok güç bir ağrıdır. Ağrı git gide artarak devam edebilir. Bir süre sonra dayanılmayacak bir şekle dönebilir. Eğer ki diş etlerinde bir iltihap durumu var ise ağrı daha da şiddetlenebilir veya şişlik oluşturabilir.

Diş ağrılarını nasıl engellerim?

dis-agrisiDiş ağrılarında veya diş apselerinde, kesinlikle bilinçsizce ilaç içilmemeli ve hemen hekime gidilmeli. Çünkü, dişin üzerine bilinçsizce bastırılan maddeler diş etlerine iyice zarar verecek ve minesini zayıflatacaktır. Günde üç kere diş fırçalanmalı ve dişler arsında yemek arıkları kalmamasına dikkat edilmelidir. Eğer bir süre diş fırçalanmaz ve dikkat edilmez ise ağızda ki asit dişlerin çürümesine bu da şiddetli dayanılamayan ağrılara sebep olacaktır.

Ayrıca bilinçsizce yapılan işlemler diş etlerini de tahriş edip zarar verebilir. Bu sebeple ağrı hissettiğimiz zaman mutlaka bir diş hekimine gidip dişimizi tedavi ettirmeliyiz. Gün içinde fırça ve ya diş ipi kullanarak dişlerimizi temizlemeli ve ağzımızı sağlıklı tutmalıyız. Sürekli yemek yeyip bir şeyler içtiğimiz için ağzımızın içi hiç temiz kalmamaktadır. Ağız bakımımız dişlerimizi korumamız açısından çok önemlidir.

Dişlerin iltihaplanması veya çürümesi ciddi anlamda zonklayan ve dayanılamayan ağrılara sebep olmaktadır. Uzun süre boyunca tedavi edilmediği takdirde diş çekimine kadar gidilebilmektedir. Eğer ki yirmilik dişler çıkmaya başlıyor ise bu da ciddi diş ağrılarına neden olmaktadır. Ya da diş etlerinde ki hassasiyette yine diş ağrısına sebep olabilen olgulardır.

Diş ağrısı nasıl geçer?

Diş ağrısını geçirmek için hemen diş hekimine başvurulmalıdır; fakat acil durumlarda, karanfil yağını diş etlerine değdirmeden dişinizin üzerine basarak ağrının biraz da olsa hafifleyip o bölgenin uyuşmasını sağlayabilirsiniz.

KadinlaHersey.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Kaynak gösterilerek alıntılama yapılabilir. Kadinlahersey.com