Kadınla Herşey

Boyun Tutulması Nedir, Neden olur? (Sebepleri)

Boyun Tutulması Nedir, Neden olur? (Sebepleri)

Boyun tutulması, her yaş grubunda görülebilen, genellikle kısa süre içinde iyileşen ve boynun bir tarafa çevrilmesinde acı veren bir boyun ağrısı halidir. Genellikle sabah karşılaştığımız bu rahatsız durum, başı bir tarafa çevirememe, boyunda bulunan kaslarda ağrı ve başı belirgin bir şekilde oynatamama şeklinde olmaktadır.

Boyun tutulması neden olur?

Boyun tutulmasının en yaygın nedeni geceleri ters yatış pozisyonlarıdır. Nadiren doğuştan da karşılaşılabilen bu ağrılı durum, insanın yaşam kalitesini düşürmekte, günlük aktivitelerin gerçekleştirilmesini zorlaştırmaktadır. Boyun tutulmasının sebepleri çeşitlilik gösterir. Boyun ağrısına sebep olan durumlar şunlardır:

Boyun tutulmasının nedenleri

  • Genellikle başı sürekli sabit tutmak,
  • Rahatsız bir şekilde uyumak,
  • Soğukta kalmak gibi düşünülmesine karşın, bazı durumlarda ise altında yatan nedenlerin boynun tutulduğu gün ortaya çıkması şeklinde de karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenler:
  • Daha önce geçirilmiş bir ameliyat,
  • Henüz ortaya çıkmamış bir hastalık,
  • Kadınlarda rahime yerleştirilen spiral olabilmektedir.

boyun-tutulmasi-neden-olur-nedenleri

Tüm bu nedenlere ek olarak boyun tutulması ani yapılan hareketlerle, ısınma hareketleri yapılmadan egzersiz yapılmasıyla, başı aniden sert bir şekilde çevirmekle ya da ağır eşyalar kaldırılması sırasında yaşanan zorlama ile de gelişebilmektedir. Hatta bazı kişilerde psikolojik nedenler dahi boyun tutulmasına sebep olabilmektedir.

Boyun tutulması belirtileri;

Genellikle tek taraflı olarak gerçekleşen boyun tutulması, dokunulduğunda ağrılı bir kas ve başı rahat çevirememe ile belirti vermekte ve bazı hastalarda boyun fıtığının habercisi olabilmektedir.

Boyun tutulması tedavisi erken müdahalelerle ve geçici boyun tutulmalarında mümkün olmaktadır. Boyun tutulması için hareketler ile de ağrınızı hafifletebilirsiniz.

Boyun ağrısı çok şiddetli bir hal alıyor ve basit uygulamalara cevap vermiyorsa doktora gidilmeli ve ağrının kaynağı teşhis edilmelidir.

KadinlaHersey.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Kaynak gösterilerek alıntılama yapılabilir. Kadinlahersey.com